2019. november 5., kedd

Érkezik: Jeaniene Frost - The Other Side of the Grave - 'A sír másik fele'

Sziasztok!

Hosszas hallgatás után töröm meg most a csendet.

Hogy miért épp most?

Nos, régebben faltam a paranormális, vámpíros, boszorkányos, alakváltós könyvsorozatokat, még ezekből az időkből hatalmas kedvencem Jeaniene Frost Cat és Bones sorozata.

Cat Crowfield egy fiatal, félig ember, félig pedig vámpír lány, aki annyit tud a természetfeletti világról, hogy egy vámpír megerőszakolta az anyját, abból született ő. Anyuka persze beleneveli Catbe a vámpírok gyűlöletét, ezért úgy dönt, hétvégente diszkókba jár, hogy elcsábítsa a prédára leső vérszívókat, hogy végezhessen velük, amikor kettesben maradnak, hogy többé már senkit ne bánthassanak. Az egyik ilyen kaland során azonban megismerkedik Bones-szal, akivel aztán társulnak, hogy legyőzzenek egy igazán gonosz vámpírt, és közben egymásba is szeretnek.
Nagy(on nagy) vonalakban így indul a hét kötetes sorozat, amelyhez spin-off-ként két önálló régény, és két külön sorozat (Night Prince, Night Rebel) is íródott azóta, és számos novella is megjelent kiegészítésként, különböző antológiákban.

 Az első regény eredeti borítója (2007), és a magyar kiadás (2009)

Nemrég az irónő kis meglepivel kedveskedett a rajongóknak: elkezdte megírni az első könyv néhány jelenetét a vámpír főhős, Bones szemszögéből.
A fejezeteket hetente tölti fel a blogjára, angolul, nyilván. Ezeket olvasva fellángolt a régi szerelmem - nem csak a sorozat iránt, de újra kedvet kaptam a fordításhoz is. Remélem, időt is találok rá.

Ha esetleg nem ismernétek a könyveket, és valamilyen okból teljesen random keveredtetek ide, melegen ajánlom az elolvasását, tényleg klassz. :) (Figyelmeztetés: a nyelvezete durva, a történet pedig erőszakos és szexuálisan túlfűtött, így inkább felnőtt olvasóknak ajánlott!) Bár gyanítom, hogy aki idetéved a poszthoz, az valószínűleg azért jön, mert tudja, mi ez, és kíváncsi rá - nekik azt tudom mondani, hogy örülök, hogy jöttek, és remélem, örömüket lelik a magyar verzióban, ha már angolul nem élvezhetik. :)

Az első fejezet előtt (azok külön posztokban fognak érkezni) még álljon itt előbb a szerző előszava a történethez, ami a blogján olvasható a fejezetek előtt!

(bár ez nem az első könyv hivatalos fotója, hanem a hatodiké, szerintem jó kép  - amúgy Jeaniene is ezt választotta illusztrációnak az extra fejezetek főoldalára :D)

Tűnődtél azon valaha, mit gondolt és érzett Bones, amikor először találkoztak Cattel? Vagy azon, hogy mennyire lenne más a történetük, ha Bones mesélné el? Olvasd el az ingyenes sorozatrészleteket, 'A sír másik felét', hogy megtudd! 
Mi a csuda az 'A sír másik fele'? 
Egy limitált ideig tartó, ingyenes, heti sorozat, ami Cat és Bones első néhány találkozását taglalja, Bones szemszögéből. Fontos megjegyzés: ez nem egy komplett könyv. A teljes hossza körülbelül harmincezer szó. Viszonyításképp, ez kevesebb, mint a harmada az első Night Huntress regénynek. A rövidsége miatt ez csak Cat és Bones legelső közös kalandjait tartalmazza. 
Miért nem hosszabb?
Mert ennek az írását akkor kellett beszuszakolnom valahogy az időbe, amikor a nyakamon volt egy másik könyv leadási határideje, így egyszerűen nem volt időm többet írni. :) 
Egyébként miért kezdted el egyáltalán megírni?
Hosszú verzió itt. Rövid verzió: szeptemberben újraírtam Cat és Bones első találkozását Bones szemszögéből, és két fejezetben közzé is tettem a blogon. Az olvasók kérték a folytatást, én pedig nem tudtam ellenállni, így aztán tartottam egy hónap szünetet a határidős munkákban, és írtam még harmincezer szót. Most ezt rakom ki, mint limitált ideig elérhető, ingyenes, heti sorozatot, habár nincs befejezve.
Be fogod fejezni valaha 'A sír másik felét'?
Talán, de most elfoglalt vagyok, a harmadik Night Rebel regényen dolgozom, Iannal és Veritasszal a főszerepben.
Hol találom meg a fejezeteket?
Kattints a lenti linkekre!
Első fejezet
Második fejezet
Harmadik fejezet
Negyedik fejezet
Ötödik fejezet
Hatodik fejezet 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése